Oj, vad tiden går fort....

Den senaste veckan har gått väldigt fort tycker jag. Jag har varit lite småförkyld, men ändå kämpat på bra tycker jag. I torsdags var jag hemma från jobbet för att vila upp mig. Jag var inte dödssjuk, men jag hade hostat hela natten och var helt slut på morgonen. Det är verkligen underbart när man har flextid på jobbet. Att vara sjuk med karrensdag är ju inte speciellt kul!

Förra lördagen var jag på scrapträff i Kalix med pysselklubben. Under lördagen han jag gör 10 stycken sidor till albumet om Thailandsresan. Nedan ser ni resultatet.

image55

Det här pappret tycker jag är så coolt. Det ser ut som om man har "gjort" det själv, men det är ett färdigt slätt papper. Ångrar att jag inte köpte flera när jag var nere i Stockholm sist.


image56

Den här bilderna är jag inte speciellt nöjd med. Gillar inte de starka färgerna eller layouten, men men man kan inte vara 100 procent nöjd med allt man gör.

image57

image58

Jag använde mina stämpelbokstäver till texten och satte dem på rad på akrylblocket. Tänkte att det skulle bli jämt och fint. Men jag glömde att tänka på att underlaget inte var jämt, så bokstäverna i mitten fick för lite färg. Försökte då att stämpla igen och resultatet ser ni ovan. Inte så snyggt!!!


image59

Den här layouten kämpade jag med i timmar. Från början visste jag exakt hur jag skulle göra, men sen låste det sig totalt. Inte blev det bättre av att jag hade sönder ett verktyg, en cirkelskärare, som jag hade lånat. Efter det tappade jag lusten totalt och ville bara åka hem, men jag bet ihop och stannade några timmar till. Var dock tvungen att lägga ifrån mig denna ett tag innan jag avslutade den. Passade på att färglägga lite påskstämplar en stund och hämtade nya krafter.

image60

image61


image62

De här layouterna blev jag mest nöjd med. De blev så snygga! Tycker egentligen att det är snyggast när man bara har en bild på varje sida, men eftersom jag gör ett album om resan måste jag ha med flera på varje layout. Annars skulle albumet bli hundra sidor. :)

image63

På denna bild har jag klistrat dit båtbiljetten till Koh Samui samt en del av broschyren för hotellet där vi bodde.

image64

Eftersom Urban tog dykcertifikat på ön klistrade jag dit PADI-symbolen. Dessutom har jag satt dit listan över de olika "SPA-behandlingarna" man kunde få på vårt hotell. Jag tror vi provade de flesta av dem. :)


image65

Här är ytterligare en bild från vår heldagsrundtur på Koh Samui. I albumet sitter bilderna från utflyckten efter varandra. Ev ska jag fylla i lite på bokstäverna så att de blir mindre vita. Jag har nu lärt mig att man ska fotografera med mörkt underlag när man har ljusa layouter. :)

image66

image67


Sista bilden gjorde jag snabbt och lustigt precis innan jag skulle åka hem. Den hör ihop med en bild som jag gjorde förra helgen. Kanske inte världens snyggaste, men den får duga.

image68


I veckan som gått har jag inte haft så stor scraplust, det har blivit lite mycket nu med två helger i rad. Ett påskkort har jag i alla fall knåpat ihop, men det lär nog dröja ett tag innan jag gör fler. I helgen ska jag sätta mig ner och skriva ihop/uppdatera min jobbansökan. Som ni kanske har läst i tidningarna går det inte så bra för universitetet och det kommer att sägas upp ca 70 människor. Eftersom jag inte har varit där så länge  (bara 4 år) så är mitt jobb i fara. Även fast de säger att de vill föryngra arbetsstyrkan, medelåldern är kring 55 år, så kan de inte kringå reglerna som finns vid uppsägningar. Det blir några oroliga månader framöver innan man har på papper om man måste sluta eller om man får vara kvar. Så det är lika bra att börja söka andra jobb på en gång.

Nu ska jag börja göra mig iordning så att jag kan visa mig ute bland folk. Vi ska åka in till stan en sväng och sedan ut till Antnäs. Ikväll blir det melodifestival och ev någon film.

Ha det bra tills vi hörs igen!

Kram Erika


Skönt med fredag

Idag kändes det motigt på jobbet och det är skönt att det är fredag. Jag har samlat på mig ganska många plustimmar på flexen, så jag gick hem redan vid lunch idag. Det är helt underbart att komma hem tidigt och kunna göra precis vad man vill. När man kommer hem vanlig tid vet man att man måste börja med maten, ta hand om disken m.m.

Nu har jag gjort det jag har känt för. Började med att sätta på en tvättmaskin, stoppa i motorvärmarsladden till bilen och sedan tog jag mig en rask 60 minuters promenad runt byn. Efter det tog jag bilen upp till affären för att handla. Jag är så less på att släpa mjölkpaket när jag kommer hem med bussen, så idag lyxade jag till det och tog bilen. Nu har jag allt som jag behöver till middagen, skaldjurs/spenatlasagne, som jag ska börja med om några timmar. :)

Imorgon ska jag till Kalix på pysselträff. Jag är riktigt sugen på att åka dit och fortsätta på mitt album som jag började med förra helgen när vi var i Piteå på träff. Det är jättekul att scrappa mitt Thailands album. Under vår resa var jag noga med att spara så mycket minnessaker det bara gick, för att jag skulle kunna använda dem till albumet. Jag försöker nu att använda dessa där de passar in. Lägger in bilder på alla layouter jag gjort, det blev några stycken. :)

Jag lyckades göra 3 dubbel LO:S, en enkel LO och 6 alla hjärtansdag-kort under helgen i Piteå.

image44

Här är en dubbel LO från Patong Beach, Phuket. Jag har klistrat dit våra flygbiljetter mellan Bangkok - Phuket och även några snäckor som vi plockade på stranden. Jag trodde aldrig jag skulle säga detta, men Urbans snusburkar var väldigt bra att ha där nere när jag skulle spara ömtåliga saker. :)

image48

image49


Nedan är en dubbel Lo på vår dagsutflyckt till Phi Phi-öarna. Jag är riktigt nöjd med färgerna på dessa layouter. När vi var på Phi Phi Don glömde jag att ta lite sand som jag tänkt, så jag dekorerade bilderna med urklipp ur broschyren för resan.

image46

image53

image54


Här är en enkel LO som jag deltog i en tävling med. Inför träffen fick man beställa ett speciellt tävlingskit för 100 kr. När vi kom till träffen fick vi en påse med papper och dekorationer. Sedan skulle man skapa en Lo eller ett kort med dessa saker. Jag gjorde denna bild på U utövandes olika vattensporter. Mitt på bilden mellan fotografierna har jag klistrat fast sand från Patong Beach.

image47


Skissen som jag använt till dessa layouter gillar jag verkligen, resultatet blev jätte snyggt. När vi var på Koh Samui gjorde vi en rundresa runt ön och tittade på sevärdheter. Bla stannade vi vid det största vattenfallet på ön, Namuang Fall, och där kunde man rida elefant en bit på vägen upp till fallet. Jag skrattade konstant i 30 minuter medans vi red på den. Den lilla elefanten och tanden på bilden köpte vi av elefantskötaren, de är gjorda av en del av en riktig elefanttand.

image50

image51

image52


Jag glömde ta kort på mina alla hjärtansdag-kort innan jag skickade dem, så de får ni tyvärr ej se. Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa en bok.

Hoppas ni får en trevlig helg!

Kram

Shopping

Jag har varit ledig tre dagar från jobbet och varit i Stockholm över helgen. Förutom att shoppa scrapgrejer han jag med att träffa släkt och vänner. Två dagar spenderade jag med min kompis Sara och hennes super gulliga unge Isak. Tyvärr fastnade inte Sara på bild, så ni får nöja er med en ny bild på Isak.

image35


Under min helg i Sthlm han jag besöka 3 scrap-affärer; Papprika, Panduro och Skapa-Hobby. Det var nog tur att jag bara han med dessa tre för annars hade jag blivit fattig.  :)  Man blir ju halft tokig när man kommer in i en affär med massor av saker att välja på.

image36

Den här smarta svart Craft Mates-väskan fick jag av min mamma i födelsedagspresent. Jag var inte så sugen på den, men hon tyckte absolut att jag skulle ha den. Nu i efterhand har jag insett att den är ganska praktisk.

image37                                                        

Alla dessa band köpte jag på Skapa-Hobby. Jag ska vara med i en Swapp och behövde utöka mitt bandförråd.

image27Jag har var sugen på att prova på att embossa och nu har jag köpt grejer för detta. Dessutom köpte jag en till distressfärg och pensel. Stämpeln med igelkotten och hjärtat kunde jag bara inte motstå.  :)

image28Nu när jag ska börja göra ett stort album behöver jag olika alfabet. Jag passade på att köpa nedanstående gröna bokstäver plus några chipboard-bokstäver.

image38


Jag passade även på att köpa dessa stämpelbokstäver och några olika stämpeldynor.

image39


Några dekorationer...

image40


Denna praktiska verktygsväska köpte jag på Skapa-Hobby. Allt som handlar om scrapbooking brukar vara jätte dyrt, men denna väska var förvånadsvärt billig.

image41


Så här ser den ut när man har saker i den.

image42


Jag blev lite "galen" när jag var i alla affärer och köpte massor av pappren. Ca 60 st mönstrade och 100 enfärgade cardstock. Jag längtar SÅ mycket efter att få börja skapa med alla fina nya papper.

image43

Nä, nu ska jag sortera in lite småsaker i min nya förvaringsväska.


Hoppas ni får en trevlig vecka!


RSS 2.0