Midsommar

Trevlig midsommar önskar jag alla läsare!

Nedanstående två kort gjorde jag i veckan och har skickat dem till två speciella personer i mitt liv.Parisresan

Äntligen har jag fått tillbaka min dator, den har varit på utflyckt till min sambos jobb i en veckas tid. Jag är så van vid den här bärbara datorn och kan inte sitta vid den stationära som vi har och skriva. =)

Nu är det ett tag sedan vi kom hem från Paris och tiden därefter har varit väldigt intensiv, berättar mer om det senare. Vi spenderade alltså tre dagar i Paris för ca 2 veckor sedan. Inför resan var jag lite nervös för hur det skulle gå med språket, fransmännen ska vara lite dåliga på att prata engelska, men vi upplevde inte det som något problem. Det var väldigt enkelt att ta sig från flyplatsen in till stan och till hotellet, säkert mycket tack vare att vi bodde väldigt centralt. Hotellet var väldigt enkelt, men det fyllde sitt syfte och vi spenderade inte mycket tid där. Som tur vad hade vi packat ner bra skor och kläder som passade bra till vädret som var; växlande molnigt och en del regnskurar. Jag tycker vi lyckades bra med att hålla humöret upp och ändå njuta av staden, även fast vädret var sisådär.

Nedan följer lite bilder från vårt besök.


Louvren. Vi var aldrig in på muséet, hade tänkt det men köerna var så långa att vi inte kände det var värt att vänta. Eftersom vi bara var i Paris i 3 dagar ville vi se så mycket som möjligt och då prioriterade vi bort att gå in på alla muséer och utställningar.


En kväll provade vi på att äta sniglar. Jag tyckte inte att det var så jätte gott, smakade mest vitlök. Konsistensen var som räkor, men bara tanken på att äta dem gjorde att det kändes äckligt.


Jag och Urban på turistbussen som tog oss runt Paris. Det ingick ett par hörlurar så att man fick guidning om allt som man passerade på vägen till de mest kända platserna. Detta tyckte vi var ett kanonbra sätt att ta sig runt och se Paris. Det gick fyra olika bussar med olika linjesträckningar och de passerade alla kända platser och monument.

Jag framför Notre Dame.

Paris stolthet, Eiffeltornet.


Utsikt från avsats 2 på Eiffeltornet. För att ta hissen högst upp i tornet fick man vänta 3-4 timmar i kö, så vi tog trapporna upp till andra avsatsen i stället. Det var visserligen ganska jobbigt att traska upp för trapporna, men det var en mäktig utsikt man fick som belöning.


Louis Vuitton-butiken i Paris. Vi var in och tittade i denna butik, helt sjuk hur mycket pengar folk är villiga att betala för en väska. När vi klampade in där med gympadojor och ryggsäck kände vi oss verkligen malplaserade.


Tog en blid på Moulin Rouge när vi passerade där med turistbussen. Kvarteret som det låg i var inte så trevligt, fullt med strippklubbar och sexleksaksaffärer. Kändes inte som om man ville stiga av där och strosa runt som turister.

Nä, nu ska jag sätta fart och packa inför midsommar. Vi ska åka till Norge, där killarna ska dyka och vi tjejer bara njuta av landskapet och ledigheten.


Paris

Idag åker vi på en tredagarsresa till Paris. Det ska bli jätte kul. Jag var där när jag var på språkresa till England för ca 17 år sedan, men då var man ju måttligt intresserad av alla museer mm som man besökte. :) Det som jag mest kommer ihåg från besöket då är Eiffeltornet.

Denna gång kommer att bli roligare och vi kommer nog att upptäcka en massa intressanta platser. Det jag är lite nervös för är hur vi ska klara oss språkmässigt, fransmännen är inte så villiga att prata engelska och ingen av oss kan franska. Min bror var i Paris i mars och han var väldigt irriterad på detta när han kom tillbaka, som tur var pratar hans tjej lite franska så de tog sig fram i alla fall. Nu på morgonen har jag kollat vad det ska vara för väder de kommande dagarna och det ska inte vara speciellt bra, regn,regn och åter regn. Trist!!! Jag måste göra några små ändringar i packningen nu innan vi åker. Jag har packat för varmt och soligt sommarväder. :) Hoppas att väderrapporterna inte stämmer med hur vädret verkligen blir.


image106  Vi ska bo precis brevid Louvren mitt i Paris.


Bon Voyage

RSS 2.0