Vårruset

I måndags var det dags för Vårruset. Vi som skulle deltaga har pratat länge om i vilken fin form vi skulle vara när det var dags för loppet, det blev inte riktigt som vi tänkt oss. :) Ingen av oss hade joggat/sprungit en endaste gång innan loppet. Nu kanske vi inte gjorde toppresultat, men kul hade vi i alla fall. Det var extremt mycket mycket folk bitvis av vägen, ibland kunde man inte ens ta ordentliga gångsteg. Andra stunder var det lätta att ta sig fram och vi passade på att jogga. Jag har inte joggat på evigheter, så det kändes dagen efter i benen.

image104

Efter loppet satte vi oss ner och åt vår picknickkorg som vi fick eftersom vi ställde upp med ett lag. Det var mumsigt, men det blev kallt snabbt så vi satt inte så länge.
image105

Mors dag

Idag har vi varit i Antnäs och firat min svärmor. Det bjöds på god mat, tårta och spel ute i trädgården. Mycket trevligt var det och tiden gick som vanligt fort. Vi han även med att ta en byarunda innan vi åkte hemåt igen. Blomman och kortet nedan fick hon i present på mors dag.

image99

Igår på förmiddagen var vi in till Luleå en sväng för att shoppa lite. Jag hittade ett par sandaler som jag köpte. De är verkligen sköna och jag kommer nog att använda dem mycket i sommar. Hoppas bara det kommer lite värme snart så att jag kan ha dem på mig.

image101

image102

På kvällen hade vi goda vänner på besök. Vi åt och drack gott, surrade och kollade på melodifestivalen. Trodde att Charlotte skulle hamna på en bättre plats än vad hon gjorde, blev verkligen förvånad när röstningen gick så dåligt för Sveriges del. Glömde fota maten som vi bjöd på, jag skriver in menyn i stället:

Förrätt: Toast Sagen
Huvudrätt: Grillat älgkött med tzatsiki och klyftpotatis + grönsaker i ugnen
Efterrätt: Blåbärs cheesecake + chokladtårta med hallonmousse


Nu ska jag packa väskan inför morgondagen. Kl 19:00 startar Vår Ruset. Usch, vad har jag gett mig in på?? Börjar få lite ångest nu. Tur att man kan gå runt om man vill, de flesta andra från jobbet ska jogga. Jag har inte joggat på 15 år och jag tror inte mina knän pallar med att jag joggar. Återkommer med en rapport om hur det gick imorgon eller på tisdag.Vad har hänt sedan sist?

Ja, vad har hänt den senaste månaden?? Säkert en massa saker som jag inte kommer på just nu. På jobbfronten har det inte förändrats så mycket, förhandlingar pågår fotrfarande och det dröjer innan man vet om man får stanna eller om man får gå. Stämningen blir bara sämre och sämre för varje dag som går, ingen har någon arbetsglädje och längtar bara bort från arbetsplatsen. Det jag tycker är jobbigast är att INTE veta hur framtiden blir och inte kunna planera framåt, det tär verkligen på mig. Min mage mår verkligen inte bra just nu, en stor klump som bara växer hela tiden. Samtidigt försöker jag tänka på att världen inte går under om man skulle bli arbetslös, det finns värre saker man kan drabbas av. Jag hoppas vi får besked snart så att man kan börja fokusera på framtiden.

För några veckor sedan var jag en kväll och pysslade på café Myggan i Kalix. Kortet nedan gjorde jag där och skickade till min mormor som fyllde år i mitten av maj. Jag tycker färgerna på kortet är underbara, normalt brukar jag inte scrappa med så starka färger. Hon blev glad och tyckte det var jätte fint, tyvärr kände hon inte igen mitt namn så hon visste inte vem som skickat det. Jag hade inte väntat mig att hon skulle komma ihåg mig (hon har alzheimers), men samtidigt så blir man lite ledsen. Det är så sorligt när människor som står en nära förändras till det sämre och man inte kan göra något för att stoppa det.
image95

Lördagen den 17 maj var jag på scrapträff och årsmöte i Kalix. Min inspiration är inte på topp just nu, så jag var inte speciellt produktiv medans jag var där. Jag gjorde tre kort, två mors dagskort och ett grattiskort. Tyvärr glömde jag fota dem innan jag postade dem igår. Lo:n nedan gjorde jag i slutet av dagen. Gillar när det inte är för mycket dekorationer på layouterna, så mina är ganska enkla. Jag kan tycka att andras layouter med massor av dekorationer är snygga, men inte mina egna. Bilderna visar min mammas landställe eller stuga som det heter här upp. Egentligen är det en lägenhet hon har i huset, det är gamla arbetarbostäder till gruvorna som ligger i närheten. "Stugan" ligger i Riddarhyttan (Västmanland) och vi brukar åka ner dit på sommaren när vi har semester.
image96

Denna LO gjorde jag här hemma dagen efter träffen. Vädret var dåligt och jag flyttade in alla scrappgrejer till vardagsrummet så att jag kunde se på tv samtidigt. Fastnade i ett Gossip girl-maraton som de hade på kanal 5. Egentligen en helt meningslös serie, men det var jätte trevligt att scrappa till den. Tankearbetet kring layouten började i Kalix på lördag kväll och jag kände att jag ville göra den färdig medans inspirationen fanns.
image97

Detta halsband har jag gjort och skickat till min mor i mors dag-present. Fotot är inte så bra, skulle ha tagit bilden mot en mörk bakgrund. Har även gjort ett fint kort som jag skickade med halsbandet, men jag glömde fota det. Blev själv väldigt förtjust i detta halsband, så jag kommer nog att göra ett liknande till mig själv. Måste bara klura ut vart jag har köpt de genomskinliga pärlorna. :)
image98


Nu är det dags för middag här hemma, grillen ska tändas och salladen blandas. Imorgon är det dags för melodifestivalen, hoppas Charlotte vinner. Om hon gör det SKA jag åka ner till STHLM och titta på svenska finalen nästa år, jag har velat göra det i flera år men aldrig tagit tag i det.

Hoppas ni får en trevlig helg!


RSS 2.0