Vem handlar på ICA Maxi lördags kväll kl 20 ??

Eller på Kvantum efter kl 22?? Det har vi diskuterat många gånger kring lunchbordet på jobbet. Igår var VI på ICA Maxi sent på kvällen, trodde aldrig att det skulle inträffa. Kom dit vid kvart över åtta och det känndes helkonstigt att handla mat då, speciellt när de började ropa ut stup i kvarten att de snart stängde. :) Typ som om man inte har något bättre för sig en lördagskväll än att handla mat!!??!! Nu var det inte riktigt så i vårt fall. Vi var på middag hos svärföräldrarna i Antnäs och åkte därifrån kl 20 och eftersom vi bor en bit utanför stan så brukar vi passa på och handla när vi är i Luleå. Det kändes onödigt att fara in idag igen till stan bara för att handla, så vi passade på att göra bort det igår kväll. Tyvärr blir det oftast så att vi handlar på helgerna vilket inte alltid är lämpligast om man tänker på kvaliteten på vissa varor. Bröd-, frukt- och grönsakshyllorna brukar inte alltid vara i toppklass direkt, men det får man ta när man handlar dessa dagar.

Helgen har annars gått i studiernas tecken för mig och älgjakt för min sambo. Det är många måsten som börjar hopa sig nu när det gäller skötseln av vår tomt. Ska försöka hinna ut en sväng nu i eftermiddag och åtmindstonde ta bort alla krukor med vissna blommor. :)

Nedan följer några bilder på alster som jag gjorde förra helgen. De två första är från vår dykresa till Storön i Kalix i juni. Jag har även en till layout till denna resa, men den har jag lämnat in som bidrag till Pysslarnas månadsutmaning. Visar den vid ett senare tillfälle.Dessa foton tog jag kl 3 på natten. Tycker de är fina och ville scrappa med dem. Har själv lite svårt för det rosa pappret, men det passar till fotografierna.


Dessa två är från vår resa till Paris i början av juni. Blommorna på bilderna är 3D-lackade, tyvärr syns det bara i verkligheten och ej när man fotograferar.

Nu ska jag återgå till studierna.

KRAM

Scrapträff

Oj, vad tiden går fort just nu! Snart är det oktober och jag har knappt märkt av att hela september gått. Detta beror nog på att jag har så mycket att göra just nu, tack och lov så lugnar det ner sig om ca en månad.

Nedan är två layouter som jag gjorde för ett tag sedan och som jag ställde upp i två utmaningar med. Den första var en "bingo"-tävling där man skulle välja en rad på brickan och göra efter den. Jag valde den tredje lodräta raden.


Här ser ni resultatet. Jag har doodlat (sträckat) runt kanterna på layouten. Använt Diesel stora bokstäver och Empire till de små. De svarta ränderna i över och underkant på det mönstrade området är band. Bokstäverna är lackade med 3-D lack, vilket inte syns på fotot.


Nästa utmaning gick ut på att man skulle göra en LO som kostar max 50 kr. Jag tyckte att jag var jätte fiffig som använde mig av saker från Våruset när jag gjorde layouten, men det tyckte inte de andra. Ingen vinst med denna heller.


     


Förra helgen var jag på scrapträff i Luleå. Två hela dagar instängda i en källarlokal med en massa andra scraptokiga tjejer, kan det bli bättre? Jag var väldigt produktiv och hade jätte trevligt. Inspirationen flödar i mitt huvud just nu, men tyvärr har jag inte tid att sitta ner och pyssla. Längtar tills jag slipper sitta o plugga hela kvällarna och kan göra vad jag vill.

Jag gjorde tio stycken layouter och målade en massa motiv under helgen som var. 4 st olika butiker var där och sålde saker o självklart var jag ju då tvungen att shoppa en hel del grejer. Jag köpte bla en massa grejer till julkorten, längtar lite efter att få böra med dem. Även fast det känns länge till jul så kommer tiden gå fort och korten måste göras. :)

Alla layouter jag gjorde i helgen ska in i mitt resaalbum. Visar nedan 3 stycken som är från vår resa till Nerja, Spanien 2005.


Min bror och jag tänkte vi skulle överraska de andra med att ha med oss midsommarmat dit ner eftersom vi var nere just då. Snacka om att vi blev förvånade då vi redan första dagen gick till den närmaste mataffären och hittade alla saker som vi släpat med oss från Sverige. Vi bodde typ grannar med en affär som specialiserat sig på svensk mat. :)

Nu ska jag hoppa i badet. Har längtat jätte länge efter ett varmt bad, men ej tagit mig tid till det.

Hörs snart igen!

KRAM

Mitt kaotiska liv

Nu var det en evighet sedan jag har skrivit något här i bloggen. Jag har helt enkelt inte haft tid och jag menar verkligen det, inte bara att jag inte orkat göra det. Den senaste månaden har passerat så fort, helt sjukt så fort det har gått.

I början av sommaren var universitetets stora besparingsutredning om vem/vilka/hur de skulle säga upp folk färdig. Eftersom jag "bara" varit anställd där i 4,5 år så förstod jag att jag var i farozonen för att bli uppsagd. Medelanställningstiden på LTU är kring 20 år, så då förstår ni att mina år inte skulle räcka långt. Mycket riktigt så blev jag av med mitt jobb, men jag blev erbjuden ett graviditetsvikariat på ett annat ställe än där jag jobbade då. Jag hade förberett mig ganska mycket på att jag skulle bli uppsagd, men det var ändå jobbigt när beskedet kom. Nu var jag i den sittsen att jag inte visste om jag skulle tacka ja eller nej till vikariatet, tankarna for kring hurvida det kunde leda någonstans eller ej. Till saken hör att jag, om jag skulle bli uppsagd, var inställd på att plugga till hösten och göra klart min examen.

Jag fick inte mycket tid på mig att tänka igenom om jag ville ta vikariatet eller ej, men jag fick i alla fall en kväll/natt på mig. Precis innan jag gick hem från jobbet den kvällen fick jag höra om en annan person, som jobbat kortare tid än mig, att hon också blivit uppsagd men blivit erbjuden en fast tjänst på en anna plats inom universitetet. Detta snurrade i mitt huvud hela natten för jag fick inte ihop det, varför fick hon som varit kortare anställd en fast tjänst?? Dagen efter gick jag upp till personalavdelningen och ifrågasatte detta, fick inget svar direkt för rätt person var inte på plats just då. På eftermiddagen hörde de av sig till mig och erbjöd även mig en fast tjänst i stället för ett vikariat. De var inte villiga att svara på min fråga om hur den andra personen kunde få fast före mig, men jag gav mig inte och pressade på. Då erkände de att de räknat fel!! Hur klantigt är inte det?? Tänk om jag inte reagerat på att jag tyckte det var konstigt??

I alla fall så har jag nu fortfarande ett fast jobb fast på ett annat ställe inom LTU. Nu kommer vi då till det andra som gör att mitt liv är superstressigt just nu. Efter semester skulle jag jobba 50% på båda ställena i tre veckor innan jag gick över helt till det nya. Detta visste jag innan semestern och det kändes ok. Den personen som jag efterträdde slutade innan sommaren, så överlämningen som jag fick var inte optimal. 1 september gick jag över helt till mitt nya jobb, men överlämningen av mina gamla arbetsuppgifter var ej klar då. Med andra ord så har jag jobbat 100% på mitt nya jobb plus att jag gjort nästintill alla mina gamla arbetsuppgifter samt ägnat tid åt att lämna över olika arbetsuppgifter åt olika personer. Vilka som skulle ta över mina gamla arbetsuppgifter var ej klart förräns jag skulle börja heltid på nya jobbet. Detta är inget som jag kunde påverka, men det är ju jag som drabbas av allt detta strul. Som om inte detta vore nog, så läser jag en kurs på universitetet som går på halvfart. Det är den enda kurs jag har kvar så att jag kan ta ut min examen. Jag var lite tveksam till om jag skulle hinna med att läsa den nu, men min nya chef sa att det var ok och tycker att det är viktigt att jag får ut min examen.

Hade jag vetat hur den senaste månaden skulle bli hade jag aldrig tagit på mig så här mycket. Mitt liv består av jobba, äta, plugga o sova, inget annat hinns med. Igår höll jag på att bryta ihop när min svåger ringde och sa att de skulle komma och hälsa på. Vårt hem har sett helt gräsligt ut de senaste veckorna, ingen städning har utförts. (Min sambos liv är också helt kaotiskt för tillfället) Snacka om att jag fick panikstäda så att det ser någorlunda acceptabelt ut här hemma. Efter detta tog jag mig en ordentlig funderare på om det är så här jag vill att mitt liv ska vara.

Jag har ångest hela tiden för att jag inte tycker att jag presterar så bra som jag borde på nya jobbet, har haft konstant ont i magen i en månads tid nu. Självklart vill man ju göra ett bra intryck när man börjar ett nytt jobb och det känns inte som om jag gör det just nu. Jag måste bli tuffare och lära mig att säga nej till saker som jag inte ska göra längre, har svårt för det när de ringer från gamla jobbet. I fredags gjorde jag det när min gamla chef ringde om en sak, hon blev inte så glad på mig. Men det skiter jag i from nu, jag kan inte lösa allas problem, måste koncentrera mig på mig själv och vad jag hinner/orkar med. Dessutom har jag även bestämt mig för att skippa ett delmoment på kursen jag läser som är oerhört tidskrävande och som inte ger så mycket i slutändan. Det påverkar inte mitt betyg på kursen, bara att jag måste göra en extra uppgift på tentan/slutprovet. Visst vore det bra om jag gjorde detta moment, men jag känner att jag måste få mer tid över till annat.

Nu ska jag försöka införa lite förändringar i mitt liv så att jag kan må bättre och känna att jag duger och hinner med det jag ska. Till att börja med har jag i morgon bestämt träningsdejt med en fd arbetskamrat, jag har inte utnyttjat friskvården nu på länge och behöver komma igång med det. Dessutom blir jag så mycket piggare när jag rör på mig och då orkar jag vara trevligare och prestera bättre på jobbet. Återkommer om ett tag om hur det har gått. Planerna är stora, men jag vet av erfarenhet att man lätt säger att man ska göra förändringar och så blir det ändå inte så.

Nä, nog om det. Nu till något som är roligare. :) Nästa helg ska jag på scrapträff i Luleå, det ska bli jätte kul. Jag är så himla dålig på att sitta själv hemma och pyssla. För några veckor sedan var min kompis A här och vi satt en lördag och pysslade, då gjorde jag ett kort och fyra layouter. Kan visa 2 st av dem nedan, två st är inlämnade som bidrag i en tävling så jag kan inte visa dem just nu. Båda bilderna är från vår resa till Arvidsjaur i påskas. På lördag ska jag göra de sista layouterna som hör till den resan.

I morse tog jag en liten promenad i trädgården, tog djupa andetag och bara njöt av kylan, tysnaden och den friska luften. Kom på att det fanns vackra saker att ta kort på så här på hösten, så jag gick in och hämtade kameran. Snart är det dags att plocka bort alla sommarblommor man har ute, men vissa av dem hänger fortfarande med trots nattfrosten som varit.Tog även ett kort på rönnen som står på tomten. Om ordspråket som finns stämmer, så kommer det bli lite snö i år. Nu kan jag det inte ordagrant men typ så här är det väl; "en rönn kan inte bära sin tyngd två gånger". Alla rönnar som jag passerar på väg till bussen har massor av bär på sig, men jag ver inte om det stämmer som det sägs. Vi får väl se hur vintern blir.   :)Nä, nu ska jag fortsätta skolka från min studier och sätta upp nya gardiner i mitt pysselrum. Jag hoppas att det blir fint med dem där inne, lite nytt och fräscht blir det i alla fall.

Har ni kommit ända hit ner så får jag tackar er för att ni orkat läsa mitt långa inlägg. Jag behövde skriva ner allt för att "få ur" mig det. Ibland känns saker och ting bättre/skönare när man har printat ner dem på papper.

KRAM


RSS 2.0