Parisresan

Äntligen har jag fått tillbaka min dator, den har varit på utflyckt till min sambos jobb i en veckas tid. Jag är så van vid den här bärbara datorn och kan inte sitta vid den stationära som vi har och skriva. =)

Nu är det ett tag sedan vi kom hem från Paris och tiden därefter har varit väldigt intensiv, berättar mer om det senare. Vi spenderade alltså tre dagar i Paris för ca 2 veckor sedan. Inför resan var jag lite nervös för hur det skulle gå med språket, fransmännen ska vara lite dåliga på att prata engelska, men vi upplevde inte det som något problem. Det var väldigt enkelt att ta sig från flyplatsen in till stan och till hotellet, säkert mycket tack vare att vi bodde väldigt centralt. Hotellet var väldigt enkelt, men det fyllde sitt syfte och vi spenderade inte mycket tid där. Som tur vad hade vi packat ner bra skor och kläder som passade bra till vädret som var; växlande molnigt och en del regnskurar. Jag tycker vi lyckades bra med att hålla humöret upp och ändå njuta av staden, även fast vädret var sisådär.

Nedan följer lite bilder från vårt besök.


Louvren. Vi var aldrig in på muséet, hade tänkt det men köerna var så långa att vi inte kände det var värt att vänta. Eftersom vi bara var i Paris i 3 dagar ville vi se så mycket som möjligt och då prioriterade vi bort att gå in på alla muséer och utställningar.


En kväll provade vi på att äta sniglar. Jag tyckte inte att det var så jätte gott, smakade mest vitlök. Konsistensen var som räkor, men bara tanken på att äta dem gjorde att det kändes äckligt.


Jag och Urban på turistbussen som tog oss runt Paris. Det ingick ett par hörlurar så att man fick guidning om allt som man passerade på vägen till de mest kända platserna. Detta tyckte vi var ett kanonbra sätt att ta sig runt och se Paris. Det gick fyra olika bussar med olika linjesträckningar och de passerade alla kända platser och monument.

Jag framför Notre Dame.

Paris stolthet, Eiffeltornet.


Utsikt från avsats 2 på Eiffeltornet. För att ta hissen högst upp i tornet fick man vänta 3-4 timmar i kö, så vi tog trapporna upp till andra avsatsen i stället. Det var visserligen ganska jobbigt att traska upp för trapporna, men det var en mäktig utsikt man fick som belöning.


Louis Vuitton-butiken i Paris. Vi var in och tittade i denna butik, helt sjuk hur mycket pengar folk är villiga att betala för en väska. När vi klampade in där med gympadojor och ryggsäck kände vi oss verkligen malplaserade.


Tog en blid på Moulin Rouge när vi passerade där med turistbussen. Kvarteret som det låg i var inte så trevligt, fullt med strippklubbar och sexleksaksaffärer. Kändes inte som om man ville stiga av där och strosa runt som turister.

Nä, nu ska jag sätta fart och packa inför midsommar. Vi ska åka till Norge, där killarna ska dyka och vi tjejer bara njuta av landskapet och ledigheten.


Kommentarer
Postat av: Sara

Ni verkar ha haft en bra Paris-resa. Kul!

Smart att åka turistbuss så man hinner med att se allt man "ska" se. :) kram

2008-06-25 @ 12:29:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0